Sara Fryklund – Ayurvedaspecialist

  • BSc Hons Ayurveda från Manipal Ayurvedic University London/ Indien
  • Folkhälsovetare, Magisterexamen i folkhälsa från Karolinska Institutet

Saras intresse för alternativa behandlingar och örtmedicin började redan i barndomen då hennes föräldrar ofta tog henne med på hälsohem där kost och motion stod i fokus. Hennes mor väckte tidigt hennes intresse för växternas läkande och hälsobringande kraft och lördagsbesöken hos Saltå kvarn och dess biodynamiska odlingar bidrog också till detta.

I tjugoårsåldern tog  Sara  ett ryggmärgsprov pga långvarig huvudvärk,fästingbett och därav misstänkt borrelia. Hennes kropp hamnade i ett krampliknande tillstånd med mycket smärta, yrsel och hoppande syn. Detta ledde till en flerårig kamp av besök hos olika läkare och till sist alternativa vårdgivare. Vägen tillbaka hittade hon bl. genom akupunktur, pilates, meditation och mycket mental träning och positivt tänkande. Att äta gott, men nyttigt och sunt har alltid varit en självklarhet för Sara… samt även att njuta av livets goda emellanåt.

Efter studierna i Folkhälsovetenskap på Karolinska Institutet arbetade hon ett par år med att hjälpa människor på företag att minska stressen både ur ett västerländskt och österländskt synsätt. Detta var långt innan meditation var ”populärt” och stresshantering inte var en självklarhet för företagen…så det var en lärorik period. Under denna period förstod hon också att hennes styrka var att inspirera och utbilda människor till förändring varav terapeutyrket lockade.

Ur detta växte även en längtan fram att lära sig mer om örter och  en traditionell medicin som såg till hela människan därav bar det iväg till London för en kandidatexamen i Ayurvedisk medicin på Manipal Ayurvedic University, med efterföljande 6 månaders praktik i Indien på ett ayurvediskt sjukhus.

För några år sedan flyttade hon sin klinik från Stockholm till Ystad för att leva ett lugnare liv med man, barn och katter och trivs mycket bra idag med att vara entreprenör och hjälpa människor till helande och självläkning.

2016 startade Sara även företaget Sattwa Herbs tillsammans med sin man. Målet är att ge människor i hela Sverige och Norden möjlighet att utifrån sin specifika magtyp få örter som passar just varje individs mage o matsmältning. Över åren då hon suttit i konsultation har hon utvecklat dessa örtblandningar då hon till varje kund alltid blandat en egen specifik örtblandning.Idag är Saras expertis område magar, hud och örtmedicin! Varmt välkommen att ta del av vår passion för örter och dess fantastiska effekt för vår hälsa!

Läs mer om Sara och Sattwa Herbs här.