Kost och magprogrammet ”Bli vän med din mage-på heltid” i Lund och Ystad

Är du trött på att prova olika dieter?  Tycker du att du provat allt och fortfarande inte vet vad du ska äta? Har du ofta en mage som besvärar dig och tar energi från annat du vill göra? Vill du gå ner i vikt, men förstår inte varför du inte gör det? Är du ständigt trött och deprimerad?

 

”Kost och magprogrammet” i Ayurveda är ett ypperligt tillfälle för dig som vill lära känna din mage och matsmältning att fördjupa dig mer i denna femtusenåriga medicinska vetenskap som erbjuder många små enkla tips för att hela sin mage och även andra problem du har.  Vi träffas under 5 tillfällen med 2-3 veckors mellanrum i 3 månader, detta för att det ska finnas tid att pröva, utvärdera och sedan få in nya rutiner och vanor i vardagen.

Att ha en bra matsmältning är roten till självläkning i Ayurvedan. Om vi kan ta upp den näring vi stoppar i oss så kan kroppen själv klara av att läka ut det mesta. Annars kan det lätt leda till olika sorters problem såsom vuxenacne, ledvärk, migrän, ryggvärk, PMS, illamående, viktproblem, stress, ångest och depression. Ja listan kan göras lång…..Du som har sjukdomar eller andra symptom från mag-tarmkanalen som IBS, gluten –eller laktosintolerans, Morbus Chron, tarmfickor etc. har givetvis en mycket stor nytta av denna kurs, men kan behöva lägga till fler privata konsultationer med Sara.

På kursen går vi bl. a igenom HUR man äter, vilket ofta är viktigare än Vad. Vi gör en djupdykning ner i våra magar och matsmältning för att lära oss vad vi kan göra åt våra obalanser. Vi gör dessutom en kostdagbok för att lättare se hur vi kan förändra våra vanor. Det är även ett bra tillfälle att göra den berömda ”mungbönsgrytedetoxen” för att på så sätt lättare lära känna sin mage. På köpet brukar man dessutom bli av med många obalanser man har, magen blir bättre och eventuella andra problem brukar minska eller försvinna exempelvis är det inte ovanligt att man går ner några kilon, blir av med sötsug och att allt från huvudvärk, trötthet, depression till ledvärk och hudproblem även försvinner.

Vid varje kurstillfälle bjuds det på Prova på fika/ mat, detta för att du lättare ska lära dig vad och hur du ska äta.

Kursdatum i Lund lördagar kl. 9.30-12.30 på Hälsans Hus i Lund  28 september, 12 oktober, 26 oktober, 16 november, 14 december

Nästa kurs i Ystad börjar i januari 2014 -lördagar

Kostnad 2500 kr inkl. kursmaterial och Prova -på fika/ mat varje gång.

Anmäl dig genom den blå bokningsknappen på första sidan och betala in anmälningsavgiften 500 kr på bankgiro 375-5196. Ange ditt namn och kursdatum och kursort vid inbetalning. Slutlig betalning sker senast en vecka före kursstart.Utbildningsledare: Sara Fryklund- ayurvedisk naturläkare

Varmt Välkommen!